8 Μαρτίου 2013

Ημέρα μνήμης

Ημέρα μνήμης και όχι γιορτής η σημερινή για την παγκοσμια μέρα της γυναίκας.Πολλά μπλα μπλα μπλα χαμόγελα και χρόνια πολλά που ανταλλάσουμε μεταξύ μας.Αλλά για ποιον λόγο όλο αυτό το γιορταστικό κλίμα?
Ταρακουνήθηκα και μπήκα σε πολλές σκέψεις μετά το ποστ που διάβασα από την Kappa.

" Η 8 Μάρτη είναι ημέρα σιωπής και μνήμης… για αυτές που χάθηκαν, για αυτές που υποφέρουν, για αυτές που θα χαθούν… επειδή γεννήθηκαν γυναίκες!"όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  η Kappa


'Ωρα για δράση δεν νομίζετε? Καλά τα μεγάλα λόγια και οι σκέψεις αλλά φτάνουν. Τι λέτε να κάνουμε  μια οργανωμένη κίνηση για τις γυναίκες στις φυλακές στον Ελεώνα Θήβας με είδη που χρειάζοναι ή για κάποιες άλλες γυναίκες που μας χρειάζονται;

Υπάρχει επίσης και το έργο μιας ομάδας blogger το XEBLOGARISMA που βοηθάει τις μαμάδες που βρίσκονται φυλακισμένες στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας μαζί με τα παιδιά τους.

Είμαστε γυναίκες και μητέρες ή μελλοντικές μητέρες και έχουμε την δύναμη και μπορούμε όταν το θέλουμε να κάνουμε τα πάντα.Ευκαιρία λοιπόν σήμερα να τιμήσουμε ανάλογα την ημέρα μας βοηθώντας γυναίκες που έχουν ανάγκη.

Τι λέτε λοιπόν να οργανωθούμε?