Για μένα


Γενικά

Είμαι η Αντιγόνη και έγινα μαμά το 2011. Η μητρότητα μου άλλαξε την ζωή αλλά και τον τρόπο που βλέπω και αντιμετωπίζω τα πράγματα.Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν και πολύ βολικά για εμένα και πλέον ανήκω στους μονογονείς.Και εκεί αρχίζουν τα πολύ δύσκολα.
Προσπαθώ να ισορροπήσω ανάμεσα  στην καθημερινότητα και στις ανάγκες του μικρού και στα προβλήματα.Προσπαθώ να ενημερώνομαι για όσο το δυνατόν περισσότερα , να βρίσκω έξυπνες και οικονομικές λύσεις για το σπίτι ,το παιδί και να είμαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής σε όλους τους ρόλους μου μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά , γυναίκα (το τελευταίο βέβαια έχει πάει πολύ στην άκρη πλέον)
Μείγμα εκρηκτικό σε καθημερινή βάση και η ευρηματικότητα και η εφευρετικότητα αναγκαστικά στο φουλ.
Οι ρόλοι πολλοί και απαιτητικοί, οι ανασφάλειες και φοβίες -ας μην το συζητήσουμε καλύτερα- πίεση , άγχος, η δουλειά πάρα πολύ ( στο σπίτι , στο γραφείο) και όμως όλα πρέπει να γίνουν και όλοι περιμένουν απο σένα να τα τελειώσεις γρήγορα και στην εντέλεια.
Κάπου μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το εγώ αλλά ας το ξεχάσουμε καλύτερα. Απλώς δεν προλαβαίνεις να ασχοληθείς και με αυτό , ίσως κάποια άλλη στιγμή. Και όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς μαζί σου σε πιάνουν οι τύψεις γιατί δεν αφιέρωσες και αυτόν τον λίγο επιπλέον χρόνο στο παιδί σου .
Και όλο μου έρχεται στο μυαλό ένα παλιό τραγούδι αλλά τόσο σύγχρονο της Αφροδίτης Μάνου :

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά
μια εργαζόμενη γυναίκα , μια καλή νοικοκυρά
δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ το καταπληκτικό
είμαι αυτό που λέμε δείγμα τυπικό.

Θα διαφωνήσω πάντως με τον στιχουργό γιατί όλες είμαστε κάτι σπέσιαλ αφού καταφέρνουμε και τα βγάζουμε πέρα και τις περισσότερες φορές πολύ καλύτερα απ' ότι περιμέναμε.